Hakkımızda

Psikoterapi Enstitüsü derneği 2007 Yılında İstanbul’da Kadıköy’de kurulmuştur. 2016 yılı itibari ile derneğimiz Kocaeli ili Darıca ilçesi adresine taşınmıştır. Derneğimiz Psikoterapi ile ilgili çalışmalar yürüten bir grup ruh sağlığı profesyoneli tarafından oluşturulmuştur. Psikoterapi Enstitüsü Derneğinin yapılanması;  Türkiye’de bulunan ruh sağlığı profesyonelleri olarak kabul edilen tıp doktorları, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, psikiyatri hemşireleri ve bu alanlarla ilgili lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayan bir organizasyonu amaçlamaktadır.

Psikoterapi enstitüsü derneğinin öncelikli amacı ruh sağlığı profesyonellerin ihtiyaç duyduğu standardize edilmiş, etik değerleri bulunan bir eğitim programını inşaa etmektedir.

Psikoterapi Enstitüsü Derneği üyeleri arasında dayanışma, bilgi ve becerilerin artırılması ve meslek yasalarının çıkarılması için ulusal lobicilik faaliyetlerini de yürütmektedir.